divendres, 24 de desembre del 2010

De Noruega a Catalunya


Ja se m'acava l'estada a Noruega. Quan vaig arrivar vaig dir que no feia fred, que no feia vent i que no plovia....coses que sempre passen a Noruega.


Dons ara estem colgats de neu, quasi literalment, ens ha fet vent i hem arrivat a -12!!! Això és Noruega, un païs amb el temps imprevisible, et pots llevar amb un sol espectacular, però es pot anar ennubolant i caure aigua a dojo, amb un vent que quasi et fa correr!!!


Però és un païs preparat per la neu, dons passen màquines lleva-neus desseguida, les carreteres estan transitables, els cotxes estan obligats a portar rodes d'hivern, que en diuen, perquè porten claus i la gent ja hi està acostumada a fer vida amb neu.


Quan va nevar a Catalunya el febrer passat, el païs quasi es va paralitzar, la gent no podia circular, les escoles es van tancar, els transports públics van anar pitjor del que van sempre.


I els paissatges que deixa la neu??? En aquest païs son espectaculars!!! Ja de per si, el paissatge és bonic, sobretot als pobles, on estem nosaltres, amb cases típiques d'aqui i ara, època de Nadal, totes les finestres amb els llums típics dels països nòrdics, arbres a fora els jardins amb llums, i com que no tenen persianes i es veu sempre l'interior, el paissatge de nit és precios!!!


En fi, dilluns ja tornem, deixarem la neu enrrera, (espero), i anirem a la nostra estimada Catalunya. Amb un paissatge diferent, amb un temps diferent, amb una gent diferent, però nostre!!!!! I ens l'estimem tan!!!!! I s'hi està tan bé!!!!.


Fins a la tornada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada